logo_175

Visitekaartje
Excursies_-_rondleidingen_600
Rondleidingen naar keuze: 7,50 euro p.p. incl. koffie/gebak, 3,50 euro p.p. zonder horeca.
 
 
In het historische centrum van Baarn - de plaats bestaat sinds 1100 - is het prima wandelen.
Vanuit Brassen Op De Brink kan men een rondleiding van een uur krijgen voor een groep van min. 10 personen. Hiscue  heeft een missie: burgers actief betrekken bij erfgoed. Niet via een boek, maar op locatie.
Dat is zien en ontdekken in levende lijve. Er is keuze uit:
Route 1 De Brink – De Pekingtuinroute loopt vanaf de monumentale, historische kerk op de Brink en het oude Raadhuis van Baarn de Laanstraat in. Vervolgens gaat de groep langs de historische boerderij De Rieten Dakjes van ca. 1700 via de Oranjestraat naar de aantrekkelijke Pekingtuin, een prachtig park  met het oude monument Peking, dat jarenlang het bezit van een rijke familie was en vervolgens het belastingkantoor van Baarn is geweest. De fraaie tuin kent historische verhalen en toont  een flora van oude bomen en struikgewas. De volière in dit park is een echte aanrader.

Route 2 De Brink - Rode Dorp en Amsterdamse Schoolroute loopt over de brink door de Brinkstraat, de Kerkstraat naar het Mesdagplein en de Breitnerstraat met de bijzondere, surrealistische hoge huizen van de Amsterdamse School uit 1920 op het prachtige  plein erbij. Het heeft een Eftelingsfeer maar daar is alles  in het echt bewoonbaar.  Via de Breitnerstraat en Kampstraat met het opvallende Witte Kerkje loopt de groep over de historische Eemnesserweg weer terug naar Brassen Op De Brink. Die wegen in de oude wijken van Baarn onthullen boeiende en humoristische verhalen. 

Info en opgave via Contact. Zie bovenbalkknop.
 
 
 
 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.