logo_175

Visitekaartje
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Educatie_600

 

Hiscue: erfgoed promoten.

 Hiscue wil  historisch en cultureel erfgoed in de eigen omgeving promoten door educatie. Het is jammer als de Nederlandse erfenis van geschiedenis en cultuur dichtbij huis over het hoofd wordt gezien. In de eigen regio zijn vele, interessante monumenten, plekken en verhalen die de moeite waard zijn. Ook behoren culturele uitingen in kunst, muziek en kookkunst tot het erfgoed. Een gebied met de eigen cultuur en geschiedenis is ontstaan door mensen die de regio bewoond en ge├»nspireerd hebben met hun creatieve kunstuitingen in bouwen, landschapinrichting en kunst.

Hiscue: advies en praktische begeleiding  bieden.

Hiscue geeft advies en begeleiding aan scholen, musea, historische verenigingen en educatieve centra. Samen met de instelling denkt Hiscue mee bij de volgende vragen. Hoe kunnen de instellingen zichtbaar omgevingseducatie van erfgoed aantrekkelijk gestalte  geven? Wat hebben de doelgroepen nodig voor materialen en werkvormen? Hoe kan een project of een tentoonstelling in stappen per thema of  in de wijk, het dorp,  de stad of regio voorbereid en uitgewerkt worden?

Hiscue: actief burgers betrekken bij erfgoed.

 In het onderwijs en in de maatschappij is actief burgerschap in Nederland zeer belangrijk geworden. Omgevingseducatie past als het ware de geleerde lijnen toe bij de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en natuuronderwijs in de eigen omgeving . Dat maakt die vakken interessanter. Opeens is men betrokken bij een stuk persoonlijke geschiedenis. Achter de zichtbare, bekende plek blijkt veel interessante informatie te vinden, waardoor de geschiedenis en het erfgoed voor de burger gaan leven. En daardoor wil de burger het ook blijven bewaren voor de toekomst.

Copyright ┬ę 2013. All Rights Reserved.